Dráma

2023.11.10. 10:00

Egy zárandokút segítségével szabadulnak ki a nők a családi élet börtönéből

Egy dráma megtekintése akár otthon, akár moziban, rengeteg sírással jár, főleg, hogyha kedvenc angol színésznőink játsszák a főszerepet. Pont egy ilyen alkotás is szerepel a pécsi Apolló Mozi műsorán november 10-én, délután fél 6-kor, amely A csodák útja címet viseli.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

A film az 1960-as években játszódik, és a történet az írországi Ballyfermot-ból indul. Megismerünk egy Dublin külvárosában élő, keményen dolgozó közösséget, akiknek élete a hűség, a hit és az összetartozás hagyományaiban gyökerezik. Azonban az itt élő nőknek egyetlen álmuk van, hogy megízleljék a szabadságot, és kiszabadulhassanak a családi élet börtönéből. És ez a lehetőség meg is nyílik előttük egy zarándokút keretében, amely a franciaországi Lourdes szent vároásba viszi őket. A papjuk beavatkozásával, aki pimasz, lázadó és jóindulatú, a négy barátnő, Lily, Eileen, Dolly és Sheila nyerik meg az ehhez szükséges jegyet a tombolaesten. 

Mind említettem a filmben kedvenc angol színésznőink játszanak, mint például Maggie Smith, mindenki McGalagony professzora, Laura Linney (Igazából szerelem) és Kathy Bates (Tortúra). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában