Közönségtalálkozóval egybekötött vetítés

2023.11.22. 10:30

Életek a tétek egy sorsfordító, mindent eldöntő sakkjátszmán

Közönségtalálkozóval egybekötött vetítést tartanak a pécsi Uránia Moziban november 22-én délután 6 órakor. A nagyvászonon látható film a Mesterjátszma lesz.

Czeczon Enikő

A történet főhőse Márta és István, akik az utolsó menekültvonattal próbálják elhagyni az országot. A fiatal pár mellett az egyház ereklyéi is a vonaton vannak, amik szintén a határ felé tartanak, melyek útját B-ből, a katolikus papból a hatalom emberei kínzással próbálnak kiszedni.  Ebben a történetben a vonaton egy mindent eldöntő sakkjátszma során keresztezik egymást a szereplők útjai, ahol már nemcsak a kincsek sorsa, de a szerelmesek élete is a tét.   

Tóth Barnabás filmje először szeptemberben mutatkozott be a nagyközönségnek a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol rögtön elnyerte a közönségdíjat, és azóta már a hazai mozik is vetítik, és nagy szeretet övezi, és magával ragadó, csavaros, különleges hangulatos jelzővel illetik.  

A pécsi vetítést követően a közönség tagjai találkozhatnak Hajduk Károly főszereplővel és Szurmay János producerrel.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában