Az eltűnt helyőrség

2023.11.08. 15:40

Katonákra és laktanyákra fókuszál az új tárlat

November 9-én nyílik meg Az eltűnt helyőrség című kiállítás délután 5 órakor a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház Apáczai Galériájában. A tárlaton az egykori pécsi laktanyák életébe láthatnak bele az érdeklődők.

Czeczon Enikő

A fotókiállítás megálmodója Tomisa Sándor volt katonatiszt, akinek a februári Rendőr voltam című tárlat során jött az ötlet, hogy lehetne egy katonákra fókuszáló bemutatót is tartani. Ekkor ismerkedett meg Laufer Lászlóval, a Dunántúli Napló fotóriporterével is, akinek archívumából rengeteg képet beválogattak a most nyíló kiállítási anyagba. A tárlat körülbelül 80 százalékát az ő fotói teszik ki, de emellett magángyűjteményekből is kerültek be fényképek.

A szervező elmondása szerint már a megnyitón 50-60 ember megjelenésére számítanak, amelyet Milos Attila nyugállományú ezredes nyit meg, mindemellett pedig élőzenével is kedveskednek az érdeklődök. Egy két fős formáció katonadalokkal teszi még színesebbé az estét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában