Több változás

2023.11.29. 18:30

Költözés és felújítás: három pécsi könyvtárat is érintenek a munkálatok

Több változás is várható a Csorba Győző Könyvtár városi hálózatának működésében a következő hónapokban – adott hírt az intézmény minderről weboldalán.

Czeczon Enikő

Fotó: diignat

Egy kényszerű költözés és a felújítási munkálatok három fiókkönyvtárat is érintenek – olvasható a CSGYK honlapján –, de az intézmény arra törekszik, hogy lehetőség szerint biztosítsa az olvasóknak a könyvtári szolgáltatások folyamatos elérését, ezért több olyan megoldáson is dolgoznak, amely ezt segíti a jövőben.  

Mint közleményükből kiderül a fenntartó önkormányzat és a Csorba Győző Könyvtár közös döntése alapján a Csipkefa Gyermekkönyvtár a Belvárosi Fiókkönyvtár épületébe költözik, ahol hosszú távon bővülni fog a kölcsönzőtér és a szolgáltatási paletta is. A költözés, illetve a gyermek- és felnőtt olvasói terek újragondolása, valamint az átalakítási munkálatok miatt a Belvárosi Fiókkönyvtár tavaszig zárva tart, és a Belvárosi Ifjúsági TanulóTér sem lesz elérhető az olvasók számára.  

A Veress Endre utcán található Pécsi Kulturális Központ közelgő felújítása miatt a Minerva Fiókkönyvtárnak is költöznie kell, amely új helyét az Uránváros központjában találta meg, ahol a korábbinál nagyobb alapterületen várja majd az olvasókat. A Belvárosi Fiókkönyvtárhoz hasonlóan ezen intézmény is csak tavasszal nyithatja meg kapuit az átalakítások miatt.  

Az említett fiókkönyvtárakból kikölcsönzött könyveket a decemberi zárást követően le lehet adni az alábbi fiókkönyvtárakban: Apáczai Csere János Fiókkönyvtár, Kertvárosi Fiókkönyvtár, Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtár, Csorba Győző Könyvtár - Tudásközpont, Regisztrációs pult.

A leadott könyveket a könyvtár munkatársai 4 munkanapon belül visszaveszik. A könyvtár a zárva tartás idejére késedelmi díjat nem számít fel.

További információ a Csorba Győző Könyvtár honlapján olvasható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában