Hajrá!

2023.11.10. 12:00

Pécsi siker a Magyar Zene Házában – segíthetünk a triónak a közönségdíj elnyerésében

A pécsi illetőségű Percussion Project Pécs ütőhangszeres trió koncertjével veszi kezdetét a Magyar Zene Háza által hirdetett első Showcase Fesztivál 2023. november 10-én, Budapesten.

Mohay Réka

Fotó: Domján Endre

A Magyar Zene Háza tavasszal meghirdetett ismeretterjesztő és élménypedagógiai fesztiváljára országos szinten összesen 107 pályamű érkezett, 4 kategóriában. A felnőtt ismeretterjesztő előadások és koncertek mellett a családi koncertekre és a gyerekeknek szóló workshopokra is jelentkezhettek az előadók, a PPP ütőegyüttes a családi koncertek kategóriában nyerte el a szakmai zsűri tetszését.

A trió neve már nem ismeretlen a megyében, hiszen számos ifjúsági- és gyermekkoncertet adtak a régióban, ezen kívül pedig céges rendezvények és fesztiválok közkedvelt előadói. Fő célkitűzésükként az ütőhangszerek széles körben történő prezentálását, az ütőhangszeres muzsika népszerűsítését tartják.

Fotó: Körtvélyesi László

A koncert és színház határmezsgyéjén alkotó trió előadásain szinte „eltűnik” a színpad: könnyed, kreatív, interaktív és ismeretterjesztő műsoruk folyamatosan képes fenntartani a hallgatóság figyelmét. Olyan ritka ütőhangszereket szólaltatnak meg, melyekkel nem csak a laikus, de a művészi élet szereplői is csupán ritkán találkozhatnak. Repertoárjuk épp olyan széleskörű, mint hangszerparkjuk: az európai-, latin-, afrikai zene hangszer-különlegességei a színpadi látvánnyal és humorral egybeforrva egy igazán különleges élményt ad a publikum számára.

Az együttes tagjai (Góth Tamás, Őri Eszter, Plecskó László) zenepedagógiai végzettséggel is rendelkeznek, így képesek együtt lélegezni, együtt érezni a koncertlátogatókkal, és kiválóan teremtik meg az előadás ívét, struktúráját.

A Magyar Zene Háza által kiírt közönségszavazáson most a BAMA olvasói is segíthetik szavazatukkal az ütőegyüttest, melynek eredményhirdetése a november 10-11-i Fesztiválon kerül kihirdetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában