A nyomába erednek

2023.12.09. 07:40

Egy rejtélyes eltűnés borzolja a kedélyeket karácsony előtt

Idén jelent meg a Csorba Győző Könyvtár munkatársának, Simonfalvi Ancsának első mesekönyve, amelyet december 9-én be is mutatnak a kötet illusztrátorával, Agócs Írisszel. A program délelőtt 10 óra 30 perckor kezdődik a Tudásközpontban található Körbirodalom Gyermekkönyvtárban.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Evgeny Atamanenko

A mesekönyv címe Ali király karácsonyi vacsorája. A kötetben megelevenedő birodalomban soha senki nem főz, mert tudják, hogy a legfinomabb fogásokat maga a király készíti. Van egy varázserejű merőkanala, aminek köszönhetően sosem fogy el az étel addig, amíg minden alattvaló jól nem lakik. De karácsony előtt szörnyű dolog történik: valaki ellopja a merőkanalat. A eltűnt tárgy nyomába ered a király két unokája és a főkirályi királyi corgi, akik miközben keresik a merőkanalat, varázslatos kalandokba keverednek.

A december 9-ei könyvbemutatón gyerekek és felnőttek is jól fognak szórakozni, és lehetőség nyílik arra is, hogy jetit etessenek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában