Made in Pécs

2023.12.26. 17:35

Egyszerre 8 helyszínen, reggel 10 órától éjszakáig szól majd a zene

A 2024-es esztendő első nagy eseményét Pécsen január 6-án rendezik meg. Ez a Made in Pécs Fesztivál, amelynek keretében a város zenekarai a húrokba csapnak, megtelnek kedvenc szórakozóhelyeink mindenféle zenével – csak győzzünk válogatni a sok fellépő között.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Egyszerre 8 helyszínen, reggel 10 órától éjszakáig közel kétszáz pécsi produkciót láthatunk majd. Vannak olyanok csapatok, amelyek először mutatják meg magukat, ráadásul vendégzenekarok is érkeznek Brno városából, valamint Szegedről.  

A Made in Pécs Fesztivál Facebook-oldalán már hetek óta csepegtetik a fellépő zenekarok neveit, és ez így lesz egészen az év végéig. A teljesség igénye nélkül most összeszedtünk pár nevet, akik biztosan zenélni fognak Pécsen január 6-án.  

A Szabadkikötőben a gyerekeknek kedveznek a délelőtti órákban, hiszen érkezik a színpadra Villuth András és a Pepita család. Őket több mint húsz fellépő követi majd, köztük az Ősforrás Zenei Műhely, a Szegedről érkező Gypo Circus, a Pannongrass, a Bolygó, az U16 és a Rokokó Rosé is. 

A Nappali pódiumán a napot a Kusnyér Anna Kvartett nyitja meg, majd olyan formációk érkeznek, mint az AZT, a Kultúrmadzag, a Bárdosi Brothers Company, az egy5egy és a Raziel.  

Nem messze a Nappalitól, a Trafikban is szólni fog a zene. A nap egy Rudán Joe Akusztikkal veszi kezdetét, majd a pódiumra lép a Porszem, a Mézeshetek, a Szelektív hulladék és a Gézakékazég is. 

Még szerencse, hogy a szórakozóhelyek ilyen közel vannak egymáshoz, és nem kell sokat sétálni a helyszínek között. Mindenképp érdemes útba ejteni majd a Tit-ti-tát is, ahol a Don Gatto kezd, majd olyan fellépők jönnek, mint a Blues Megálló, a Boss-Tone, a Fénytörés, Mr Smood, a G.S.M. és az M6 Country Band. 

Az egyik legfelkapottabb szórakozóhelye a városnak a Pécsi Est Café, ahol a húrokba csap majd a Kacaj, a Szónok, a Cedar Knoll, a Doggos, a Szegedről érkező Hűvös zenekar, a FILC, a Kubalibre, valamint boebeck is.  

Nem messze a Pécsi Esttől található az Amper Klub, ahol fellép január 6-án az esze tamás, meszka, a neon csend, az Overmorrow, a Brnoból érkező Science Killer, a szegedi Dystopia és a Vodka For Kids is.  

És még ez mindig nem a vége, hátra van még két szórakozó hely. Az egyik a Sárkány Barlang, ahol dönget majd a Sad News, a Másvilág, a Dollar Street Gents, a Koriander, a Hengörfej és a Kínai Üzlet is, a másik a Made in Pécs, ahol fellép Nagy Benjámin, Bíró Balázs, Loch Szabolcs, Dörnyei Szabi, a Klub Mate és VikHarp is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában