Új részletek

2023.12.25. 11:00

Karácsonykor is hátborzongató élmény vár ránk a moziban

Ha egy kis borzongásra vágyunk, de ezt most nem a vértől csöpögő horrorfilmektől várjuk, hanem egy jó kis thrillertől, akkor december 25-én este fél 11-kor irány a pécsi Cinema City: itt vetítik a Jéghideg című izlandi alkotást.

Czeczon Enikő

Adott egy lányát egyedül nevelő szülő, Odinn, aki több évtizedes halálesetek ügyében nyomoz egy fiatalkorúaknak fenntartott intézetben. A férfi a nyomozás során egyre több új részletre bukkan a megoldatlan ügy kapcsán. Nem sokkal később pedig felébred benne a gyanú, hogy a múltbeli gyilkosságok összefüggésben lehetnek volt felesége rejtélyes öngyilkosságával. Ahogy Odinn egyre közelebb kerül az igazsághoz, a lánya is egyre furcsábban viselkedik.

Az izlandi alkotást Erlingur Thoroddsen direktor készítette, aki a szakmát a Columbiai Egyetemen sajátította el. 2017-ben jött ki második nagyjátékfilmje (Rift címmel), amely egy pszichológiai thriller volt, és elnyerte érte az Outfesten a művészeti teljesítményért járó elismerést. Ezek után nem meglepő, hogy maradt a műfajnál – és mi ennek csak örülni tudunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában