Megnyerte a közönséget

2024.01.07. 10:00

A tavalyi év egyik legnépszerűbb és legnagyobb érdeklődéssel kísért filmje ismét mozivásznon

A 2023-as esztendőben a Samsara című spanyol film annyira népszerű volt a közönség körében, hogy az első vetítésére nagyon gyorsan elfogytak a helyek. Szerencsére utána tartottak még vetítést, és január első hetében is műsorra tűzik, méghozzá január 7-én 19 óra 30 perckor.

Czeczon Enikő

Forrás: Uránia Nemzeti Filmszínház

A történetben egy buddhista fiatal minden reggel meglátogat egy idős hölgyet, és a Tibeti Halottaskönyvből olvas fel neki, ezzel felkészítve őt a halál és a következő élet közötti útra. A nő életének utolsó napján a fiú a könyv záró sorait súgja az asszony fülébe, becsukja a szemét és vele együtt meditál, miközben a nő lelke útra kell.  

A Samsara egy lélekvándorlós road movie, amely lenyűgözte a Berlini Filmfesztivál közönségét is és megkapta az Encounters szekció zsűrijének a díját. Ezen díj zsűritagjai az egyedi hangú, szerzői, kísérletező filmekre koncentrálnak, és a feltörekvő tehetségek felkarolásában is igyekszenek szerepet vállalni. 

A pécsi Apolló Mozi felhívja a fotoszenzitív vagy epilepsziára hajlamos nézők figyelmét, hogy az alkotás villódzó fényhatásokat tartalmaz. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában