Háború indul

2024.01.06. 10:00

Az egész falunak joga van a család földjén vadászni

A januári hónap egyik új alkotása egy francia vígjáték, amely a Vadászidény címet viseli. A Cinema City január 6-án három alkalommal – 14:14; 18:00; 20:15 – vetíti a filmet.

Czeczon Enikő

Egy békés helyen elhelyezkedő saját kertes házról álmodozik egy fiatal házaspár, akiknek már elegük van a nagyvárosi életből. A pár, amint rátalálnak egy tágas vidéki házra csodás telekkel, méghozzá bámulatos áron, azonnal lecsapnak rá, és költöznek is oda két gyermekükkel. A falu távol fekszik a várostól, és lakóival együtt elragadónak ígérkezik az ottani élet, azonban beköltözés után fedeznek fel egy apró bökkenőt: az adásvételi szerződés szerint az egész falunk joga van az ő földjükön vadászni. A házban vadállatok kezdenek el grasszálni, és töltények repülnek szerteszét. A házaspár bedühödik,és kieszel egy tervet, hogy hogyan akadályozhatnák meg, hogy otthonukat lerombolják, de erről tudomást szereznek a falubeliek, és kezdetét veszi a nagy háború. 

A filmet két rendező jegyzi, Frédéric Forestier és Antonin Fourlon. Előbbi direktor nevéhez köthető a nagy népszerűségnek örvendő Asterix az olimpián, valamint A tökös, a török, az őr meg a nő című alkotások, míg utóbbinak ez az első nagyjátékfilmes rendezése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában