Tudatos étkezés

2024.01.10. 22:12

Egy manipulatív tanár zéró kalóriára veszi rá a gyerekeket

Január 11-én egy tragikomédiát is műsorra tűz a pécsi Apolló Mozi este fél 8-as kezdéssel, amely a Club Zero címet viseli.

Czeczon Enikő

A történet szerint egy tanár elitiskolában vállal munkát, hogy tudatos étkezési órákat tartson, amelynek kertében azt tanítja, hogy kevesebbet enni egészséges. Erős köteléket alakít ki munkája során öt diákkal és saját klubot alakítanak, azonban ez a szoros kapcsolat veszélyes fordulatot vesz. A többi tanár lassan rádöbben, hogy mi történik, de mire a zaklatott szülőkkel kezdenek rájönni az igazi veszélyre, a Club Zero valósággá válik.  

A film több nemzet osztrák, angol, német, francia, dán, katar koprodukciójában valósult meg, amelyet Jessica Hausner rendezett. A Club Zero világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt. Az alkotás zeneszerzője, Markus Binder pedig az Európai Filmdíj átadóján elnyerte a Legjobb európai zeneszerzőnek járó elismerést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában