Konferencia

2024.01.16. 19:15

Elmerülnek Baranya történelmében

Czeczon Enikő

Negyedik alkalommal szervezi meg január 17-én a Dél-dunántúli Történelmi és Sajtótörténeti Egyesület a Pillanatképek Baranya megye helytörténetéből című helyismereti konferenciáját délután 5 órakor Pécsett, a János utca 22-es szám alatt található Pannon Magyar Házban.  

Négy előadást hallgathatnak meg az érdeklődők a konferencia során. Elsőként Szalánczi Krisztián tartja meg előadását Adalékok Nagy Ferenc miniszterelnök családtörténetéhez, őt követi majd Horváth Kázmér Mohács című előadásával Kiss Zoltán. Harmadikként Pintér Lászlót hallhatják a részt vevők, aki Pécs országos hírű irodalmi és művészeti folyóiratai és Csorba Győző 1941–1990. A Sorsunk megszűnése, a két Dunántúl, az Ív és a Jelenkor címen tartja meg előadását, végül pedig Egy fél életmű. Szabó Pál Zoltán történet-földrajzi koncepciója címen Erdős Zoltán tart előadást. 

A rendezvényre a belépés díjtalan, és az előzetes tervek szerint a konferencia anyaga a későbbiek folyamán teljes egészében elérhető válik az egyesület honlapján, YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában