A sorozat folytatódik

2024.01.18. 10:30

Elszabadul a pokol egy alföldi kisvárosban a cirkusz megérkezése után

Január 18-án is folytatódik a Tarr Béla Retrospektív sorozat a pécsi Apolló Moziban, ahol este fél 8-kor a Werckmesiter harmónikákat fogják vetíteni.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lia Koltyrina

A film helyszíne egy metsző hidegbe dermedt alföldi kisváros, amelyet ugyan laknak, de lakói élettelen öröm és szenvedély nélküliek, szívük helyén méreg, harag, rosszindulat és keserűség található. Nem található élet itt, de egy nap cirkuszi sátrat húznak fel a város főterén, amelynek legnagyobb mutatványa egy kitömött bálna, amit mindenki látni akar. A cirkusz megérkezése után rövid idő alatt elszabadul a pokol. Ez a felbolydult állapot pedig a titokzatosságba burkolódzó jövevényének, a Hercegnek kedvez, aki afféle negatív messiás, és célja, hogy a maradék reményt és hitet is lerombolja a település lakóiban.

A filmet a direktor Hranitzky Ágnessel közösen rendezte, a forgatókönyv pedig a Kossuth-díjas magyar író, Krasznahorkai László Az ellenállás melankóliája című regényén alapszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában