Fellép a Bohaj zenekar

2024.01.25. 10:00

Ha elindul a zene, azonnal széttépjük magunkat

Ma este Pécsett, a Nappaliban egyértelműen bebizonyosodik, hogy a népzene képes kihozni belőlünk a nagyon mélyen rejtőző, gyakorta elhalványuló, de azért biztosan meglévő táncoslábú vagányságot.

Bama.hu

A Bohaj zenekar senkit sem hagy leülni

Forrás: Bohaj Facebook

Fotó:

– Amióta iskolában is elérhető, tanulható a népzene, talán többen hajlamosak kötelességként tekinteni rá. De ha vannak lelkes, jó tanárok, akik átéléssel tanítanak, segítenek személyes kapcsolatokat is kialakítani, valamint korán kamarazenélési, fellépési lehetőségeket teremteni a fiataloknak, akkor nagyobb eséllyel maradnak meg ezen az úton – a közösségi élményeket itt is fontosnak tartom.

A fenti néhány mondatot Monori Ádám mondta lapunknak nagyjából két évvel ezelőtt, amikor interjút készítettünk vele. Egy hosszabb beszélgetés volt az, érdemes elolvasni, de szintén érdemes élőben is megnézni, hogy a fenti bekezdés utolsó szavai, azaz a „közösségi élmény” hogyan válik valósággá. Csütörtök este nyolctól ugyanis a Bohaj zenekar lép fel a pécsi Nappliban – és abban egészen biztosak vagyunk, hogy táncra perdül mindenki, aki ezt az estét nekik adja. Sapka, sál legyen nálunk – a végén ugyanis biztosan kiizadva indulunk haza.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában