Kinyílt egy új ajtó

2024.02.09. 16:48

Cseh Tamás után: „Ha egyszer eljössz, jössz még hetvenhétszer”

Sokakat elszomorított az a hír a 2023-as esztendőben, hogy bezárja ajtajait a pécsi Szivárvány Gyermekház. De ez a lépés szükséges volt, hiszen nagyon rossz állapotban volt már az épület. Az intézmény új helyszínének több helyet is megnéztek, de végül a 6-os út melletti, egykori Medicover épületbe költözött át, és felvette a PKK Uránvárosi Művelődési Ház nevet. 

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Az épület ünnepélyes megnyitóját február 9-én tartották, ahol köszöntőt mondott a Pécsi Kulturális Központ igazgatója, Pavlovics Attila, aki elmondta, hogy mindenképpen Uránvárosban szerettek volna új helyet találni. Beszédében megjegyezte a következőt:

– Azt szokták mondani, hogyha egy ajtó bezárul, egy új kinyílik, és most kinyílt.

Egy rövid műsorral is készültek a megnyitóra, amelyen az ÁFA HEGILA zenekar előadásában Cseh Tamásra emlékezve elhangzott a Hová megy ma éjjel az Uránváros? című dal, amelynek következő két sora leírja, hogy milyen is volt először belépni az épületbe: “Ha egyszer eljössz, jössz még hetvenhétszer/ S még hetvenhétszer, s még hetvenhétszer”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában