Hagyomány és modernitás

2024.02.08. 10:30

Egy törékeny egyensúlyt fenntartó ország világába utazhatunk

Érzékeny Egyensúly: Hagyományok és modernitás Bhutánban címen tart előadást az International Seasons programsorozat keretében Valcsicsák Zoltán február 8-án a Művészetek és Irodalom Házában délután 6 órai kezdettel.

Czeczon Enikő

Az előadás leírása szerint Bhután egy olyan elbűvölő birodalom, ahol a hagyomány és a modernitás finom egyensúlyban táncol. Az előadó egy lenyűgöző utazásra invitálja az érdeklődőket, és együtt fedezik fel e két dolog közötti harmóniát, valamint az, hogy Bhután hogyan éri el ezt a törékeny egyensúlyt.  

Még 2011-ben a fenntartható fejlődés, a Bruttó Nemzeti Boldogság és a buddhizmus iránti érdeklődése vitte az előadót Bhutánba. Első utazását pedig több másik követte, amelyek során megismerte az ország rejtett arcait, beleszeretett az országba, és az élete megváltozott. Ő volt az, aki többedmagával megalakította a Magyar-Bhutáni Baráti Társaságot, amelynek elnöke is. A társaság célja a távoli és ismeretlen Bhután megismertetése a Magyarországon élőkkel és a két ország közti kapcsolatok fejlesztése.   

További információk az előadás Facebook-eseményénél olvashatók. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!