Ünnepség

2024.02.01. 21:00

Jutalmakat kaptak a kultúra legjobbjai

Mészáros B. Endre

A  Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség és a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány a Szigetvári Zeneiskolában tartotta január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából megyei díjátadó ünnepségét.

A rendezvényen az alábbi szervezetek, egyesületek és magánszemélyek részesültek díjakban:

  • Művészeti tevékenység kategóriában nívódíjjal ismerték el a Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola-Zeneiskola tevékenységét. Közösségi művelődést szolgáló kategóriában nívódíjat kapott a Mozsgóért Egyesület.
  • A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány díszoklevelet adományozott a Várdaróci Magyar Kultúregyesületnek a drávaszögi magyarságért tett közművelődési tevékenységéért.
  • A Magyar Népművelők Egyesülete Baranya Megyei Szervezete kiemelkedő közművelődési és közösségszervezői tevékenységért Lemle Géza díjjal jutalmazta dr. Bokor Bélát.
  • A Baranya Honismereti Egyesület elismerő oklevelet adott dr. Majdán Jánosnak több évtizedes kutató-nevelő munkájáért, a vármegye értékeinek megőrzéséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában