Elkápráztatják a közönséget

2024.02.09. 11:00

Pécsen lép fel a külföldön is sikeres különleges hangszer-összeállítású trió

Újabb Metronóm Jazz Klub naphoz érkeztünk. Február 9-én a programsorozat keretében a Borbély Mihály Polygon formáció lép fel az E78 koncertteremben este 8 órai kezdettel.

Czeczon Enikő

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tsuguliev

A népi- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozog a számos díjjal kitüntetett Borbély Mihály, akinek a Borbély Mihály Polygon a legújabb formációja. A zenekar egy különleges hangszer-összeállítású trió, amelynek Borbély Mihályon kívül tagja a rendkívül sokoldalú cimbalmos, Lukács Miklós és az egyényi hangú Dés András ütőhangszeres.

Zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán zenei örökségének ötvözése jellemzi, amelyet megspékelnek érdekes dallamfordulatokkal és kortárs zenei elemekkel is.

Koncertjeik nemcsak a belföldi közönséget nyűgözik le, hanem a külföldieket is. Felléptek már Bulgáriában, Észtországban, Szlovéniában és New Yorkban is, ahol nagy népszerűségre tettek szert.

További információért és az eseményen való részvételért keressek fél a koncert Facebook-eseményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában