A történet lassan a véget ér

2024.03.15. 10:30

A három fiatal segítség nélkül maradt, egyedül néznek szembe a veszélyekkel

A Harry Potter könyvsorozat hét részből áll, viszont a filmsorozat nyolcból, még pedig azért, mert az utolsó könyvet két filmben tudták megvalósítani, hogy mindent kitudjanak fejteni benne. A pécsi Uránia Mozi pedig elérkezett a maraton utolsóelőtti részéhez, ami a Harry Potter és a Halál Ereklyéi címet 1. címet viseli, és március 15-én délután 6 órakor vetítenek.

Czeczon Enikő

A történet három főhőse, Harry, Ron és Hermione egyedül maradtak, a tanáraik és már Dumbledore sem tud segíteni nekik, és egyedül kell belevágniuk az életveszélyes feladatba. Voldemort halhatatlanságának nyomába erednek, fel akarják kutatni és meg akarják semmisíteni a rejtélyes horcruxokat. Mindeközben a sötét erő nem kíméli sem őket, sem az egész varázsvilágot, és bekövetkezik a legrosszabb, kitör a háború, a halálfalók a Roxfortot és a Mágiaügyi Minisztériumot is az uralmuk alá hajtják. A borzalom követi a három mára már felnőtt diákot. Mindenki elakarja kapni Harry Pottert, hogy aztán a Nagyúr elé vihessék.

A rendezői székbe ismét David Yates ült, akinek keze munkája alatt készült el a végső felvonás első része, amelyet 2011-ben jelöltek Oscar-díjra a Legjobb látványtervezés és Legjobb vizuális effektusok kategóriában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában