Szenvedélyes balettelőadás

2024.03.03. 10:00

A nő az igaz szerelem és a luxusfüggősége között őrlődik

Újabb balettelőadás lesz látható nagyvásznon a pécsi Apolló Moziban március 3-án délután 5 órakor. A darab, amelynek részese lehet a közönség a Manon címet viseli.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi

A Royal Balett előadását Kenneth MacMillan koreografálta meg, amely Manon szenvedélyes történetét meséli el, aki az igaz szerelme, Des Grieux iránti odaadás és a luxusfüggősége között őrlődik. A központi pár szenvedélyes duettjében a lelki rezdülések tűpontos leképezései láthatók, és emiatt a történetmesélő koreográfia csúcsának számítanak.

A darab Antoine-François Prévost regénye alapján készült el. A francia író nagyon sokat írt, mintegy kétszáz kisebb kötetnyi munkája jelent meg. Nevét egyetlen műve a Histoire du chevalier des Grieux et de Manon Lescaut, röviden Manon Lescaut tette halhatatlanná. Azonban műveinek sikerével számos ellenséget szereztt hazájában, a Manon Lescaut-t be is tiltották. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában