Kiállítás

2024.03.04. 10:53

A tárlaton a kiállító három alkotói korszakának munkái láthatók

Február 15-én nyílt meg a Művészetek és Irodalom Házában Czízy László kiállítása, amely Az újra felfedezett vonalak címet viseli. A Martyn Ferenc Galériában látható tárlat még március 14-ig megtekinthető.

Czeczon Enikő

A kiállító művész, azaz Csízy László villamosmérnök Lantos Ferenc tanítványának vallja magát, és a MAOE – Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete – képalkotó grafikusa is.

A pécsi tárlat három alkotói korszakának különböző technikai eszközökkel készített munkáit mutatja be. De egy valami mégis összeköti ezeket a korszakokat, mégpedig a vonalrendszerek variációinak használata.  

A kiállításon láthatók plotteres és írógépes rajzolatok a művész számítógépes grafikai úttörő korszakából, ezt követően – a 2000-es évek elejétől – természeti struktúrák felhasználásával készített képeket, majd 2022-től már plexi lapokra lézerrel gravírozott vonalas grafikákkal kísérletezik. Ez az új technika pedig 2023. decemberében az Óbudai Tárlaton különdíjat nyert. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!