Mémkészítés

2024.03.16. 19:15

Bábel tornya is megépült az iskolában gyurmából

Mémkészítés Mózes első könyve alapján, Bábel tornya gyurmából és hurkapálcából, bibliai szereplők felismerése lejátszási listákból - többek közt ilyen feladatokat kellett megoldaniuk a harmincadik Soli Deo Gloria bibliaismereti versenyen a diákoknak március első hétvégéjén, amelynek idén a Pécsi Református Kollégium Gimnázium adott otthont.

Wald Kata

Fotó: Peter Heidelberg

A Magyarországi Református Egyház tájékoztatója szerint huszonkét településről harmincnégy csapat érkezett a március 1-jén tartott vetélkedőre. A harmincadik Soli Deo Gloria bibliaismereti verseny kettős ünnep volt az intézmény számára, hiszen a Pécsi Református Kollégium is idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját. A rendezvényt megnyitó köszöntő után rövid áhítattal hangolódtak a megmérettetésre az ország különböző pontjairól érkező csapatok. 

- Idén a verseny anyagát Mózes első könyve adta. Ehhez kapcsolódtak a kreatív vetélkedő feladatai is: volt Bárka tetrisz, ahol az állatokat kellett megfelelő alakzatban elrendezni Noé bárkájában, vagy mémgenerátor, ahol minden csapatnak két mémet kellett készítenie Mózes első könyvét alapul véve

 - részletezi a beszámoló. 

A csapatoknak előre el kellett készíteniük a teremtés története alapján egy filmelőzetest, amelyet a kalandverseny után együtt néztek meg és pontoztak a versenyzők. 

A felnőtteknek a vetélkedő ideje alatt lelkész-vallástanár fórumot tartottak. 

A helyi szervezők fontosnak tartották, hogy a több száz kilométert utazó vendégek Pécset is megismerhessék: a Zsolnay Negyedben vezetett séta során a kulturális örökség egy részébe nyerhettek betekintést, a városnéző kisvonatozással pedig egész Pécset megnézhették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában