Európai Filmdíjas film a moziban

2024.03.24. 08:40

Egy kutya és egy robot között alakul ki barátság

Az Oscar-jelölt és az Európai Filmdíjas Robotálmok című animációs filmet március 24-én délután fél 6-kor vetíti a pécsi Apolló Mozi.

Czeczon Enikő

A film főszereplője egy szeretetreméltó kutya, aki magányosan él New Yorkban a nyolcvanas években. Nincs kivel megosztania Manhattan pulzáló hétköznapjait, ezért ügy dönt, hogy rendel magának egy robotot. A kutya és a robot életre szóló barátságot kötnek, és elválaszthatatlanok lesznek. Azonban a standidény utolsó napján bekövetkezik a legrosszabb: a robot beragad a tengerparti homokba, így a kutyának hátra kell hagynia a legjobb barátját. A strandot bezárják és csak a következő nyáron nyit ki ismét.  

A világhírű képregényből készült Robotálmok világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján Cannes-ban volt, amelyet követően az alkotás szerepelt a világ legrangosabb animációs film fesztivál, az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában, ahol elnyerte a legjobb film díját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában