Hajdu Szabolcs új filmje sem kegyelmez

2024.03.28. 10:00

Egy névnapi köszöntés tragédiába fordul át

Hajdu Szabolcs a fiatal magyar rendezőgeneráció egyik legjobbja – úgyhogy új filmjét, a Kálmán napot már nagyon vártuk.

Bama.hu

A rendező (balra) az egyik főszerepet is eljátszotta

A Kálmán-nap története (a rendező korábbi munkáihoz hasonlóan) viszonylag röviden összefoglalható. Kálmánhoz és Olgához vendégségbe érkezik Levente és Zita. A két negyvenes páros Kálmán névnapját készül ünnepelni, de az egyre sűrűsödő koccintások mentén gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati nehézségek. És nagyjából ennyi – de tényleg. Itt nem lesznek látványos, szemkápráztató akciók, sem véres események, sem székbeszögező izgalmak. Csak egy történet – annak minden szépségével és szörnyűségével.

Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiájának második darabja is a színpadról kerül a filmvászonra. Míg az Ernelláék Farkaséknál című filmben a konfliktusok a gyermeknevelés körül forogtak, a Kálmán-napban az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó feszültségek és morális dilemmák kerülnek a középpontba.

A mostani este hétkor kezdődő premiervetítésen, a pécsi Apolló moziban a rendező is itt lesz, ráadásul előtte, öttől lemegy az előzményfilm, az Ernelláék Farkaséknál is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában