Tárlat

2024.03.03. 20:15

Kezdődik a kortárs kerámia triennálé

Mészáros B. Endre

Március 9-én nyílik, és több mint egy hónapon át tekinthető meg (április 21-ig) a Zsolnay Negyed m21 Galériájában az Országos Kerámiaművészeti Triennálé. A kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékei láthatók itt, nagyszabású zsűrizést követően száznál több alkotó mintegy kétszáz munkája, vagyis a tárlat a hazai művészi kerámia szakma eddigi legnagyobb kiállítása lesz.

Az Országos Kerámia Biennálé 1967-ben indult el, s ennek a hagyományos bemutatkozási lehetőségnek a folytatása a most megtekinthető Triennálé

A szervezők úgy választották ki az anyagot, hogy a kortárs magyar szilikátművészet lehető legteljesebb és legfrissebb képét adják, ügyelve a széleskörű anyaghasználatra, az alternatív, újszerű megoldásokra. Az m21 Galéria több mint ezer négyzetméterén újdonság lesz a design terület kiemelése, amellyel lehetőséget teremtenek az egyetemi hallgatóknak és a határainkon túl élő magyar alkotóknak is a bemutatkozásra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!