Térségi közösségi ünnepet tartanak

2024.03.08. 11:00

Kézműves bemutatók, kóstolók kísérik az V. Térségi Közösségi Ünnepet Szigetváron

Tizenöt települési önkormányzat, tíz civil szervezet és öt intézmény mutatkozik be március 15-én a vásárosbéci Virágóra Alapítvány szervezésében.

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

Az V. Térségi Közösségi Ünnep és Gyümölcsoltó Nap délelőtt 10 órakor kezdődik, a program különleges helyszínt kap - a Vigadó felújítási munkálatai miatt - a Szigetvári Zrínyi Várban rendezik meg.

A Térségi Közösségi Ünnep alkalmat ad a térségi kistelepüléseknek kapcsolataik elmélyítésére, valamint bemutatkozási lehetőség a látogatók felé, mely egyben turisztikai lehetőségeket is rejt. Az eseményt kézműves bemutatók, helyi érték kiállítások, kóstolók kísérik. A Szigetvári Vár pedig nem csak helyet ad ennek a különleges, ingyenes rendezvénynek, de saját, belső programjaival egészíti ki azt. A hagyományőrzésre is hangsúlyt fektetnek, viselet- és fegyverbemutató lesz 11 és 14 órakor.  Salamon Ferenc várkapitány pedig A huszárság kialakulása és fejlődése az 1848-49-es szabadságharcig címmel tart előadást 13 órakor.

A nap során a Gyümölcsoltó Alapítvány önkénteseivel lesz a gyümölcsoltás, amelyhez biztosítják a gyümölcsfa-alanyokat és a jellegzetes zselici gyümölcsfajták oltóvesszőit. Az elkészült oltványokat ki-ki hazaviheti. Ezen kívül lesz saját oltóvesszők, vetőmagok, hagymák csereberéje. S Zselici gyümölcsök Dióspusztán címmel fényképkiállítás. A program tehát jó lehetőség minden gyümölcsészet iránt érdeklődőnek is, hogy megtapasztalhassa a gyümölcsfa oltás csínját-bínját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában