A kiméra nyomában

2024.04.04. 10:00

A férfi a mítoszokban szereplő túlvilági élet kapuját keresi

Egy olasz-francia-svájci filmdrámát is a műsorára tűzött a pécsi Apolló Mozi április 4-én este fél 8-as kezdéssel. A vetített alkotás pedig A kiméra címet viseli.

Czeczon Enikő

A történt szerint egy fiatal brit régész egy etruszk sírok kirablásával foglalkozó nemzetközi hálózattal kerül kapcsolatba. A film minden szereplőjének meg van a kimérája, ami annyit jelent, hogy valami, amit megpróbál elérni, de sohasem sikerül megtalálnia. Míg a sírrablók számára az ősi temetkezési helyek kincsei a könnyű meggazdagodás álmát ígérik, addig Arthurnak a kiméra a nőt jelenti, akit elveszített. A férfi, hogy megtalálja, megküzd a láthatatlannal, mindenütt kutat, és a föld mélyére is lemerészkedik, hogy megtalálja a túlvilági élet kapuját, amelyről a mítoszok mesélnek. Az alkotásban az élők és holtak, az erdők és városok, az ünnepek és magány közötti kalandos utazás során végérvényesen összefonódik a kimérát kereső halandók sorsa.

A film rendezője Alice Rohrwacher, aki 2011-ben debütált a filmiparban, és azóta is figyelemre méltó alkotásokat tesz le az asztalra, köztük a Boldog Lazzaro című filmet, amely 2018-ban megkapta a Cannes-i Filmfesztivál legjobb forgatókönyvének járó díját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában