Sopianae Rock City Fesztivál

2024.05.03. 15:00

Fesztivált tartottak a rockzene fiatal képviselői

Kedden rendezték meg az ötödik Sopianae Rock City Fesztivált, a helyszín a Szabadkikötő volt.

Jusztin Levente

A 2014-ben elindított fesztivál Bátaszékről indult, ahol két amatőr zenekar közös buliját egy brandként akarták reklámozni, így született a Rock City név. Az ötletgazda Egle Károly Kende aztán Pécsre került, munkásságát itt folytatta. A helyszín változott, a szellemiség nem: a helyi, amatőr és kevésbé profi rockzenekaroknak biztosít fellépési lehetőséget a Rock City.

Több szempontból is megéri a zenekaroknak itt fellépni, hiszen a koncertlehetőség mellett nagyobb figyelmet kapnak a közösségi média felületein, nyereményjátékot indít a szervezői gárda a zenekarok rajongóinak. A szervezett promóciónak hála kellő módon tudják beharangozni a fesztivált, ahol találkozhatnak a zenekar és a stílus kedvelői egy helyen.

– A szervezői csapat igazából a közösségünk tagjai, akiknek köszönhetjük a marketinganyagokat, a fotókat, az interjúkat, akikkel abszolút baráti módon tudunk kommunikálni 

– mondta el Egle Károly Kende beszélgetésünk során.

– Az egész Rock City varázsa az, hogy folyamatosan bővül a fesztiválközönség magja, akikkel tovább lehet fejleszteni a fesztivált, aminek egyre nagyobb a híre.

A keddi alkalom is ez bizonyította, hiszen a fellépők közül a helyi gimnazisták zenekara (L1) mellett Budapestről is érkezett egy formáció (Szeretünk Timcsi), de Debrecenből a pécsi kötődésnek köszönhetően hallhattuk a Mutatis Mutandis zenéjét. A My Last Summer után a New Divide zárta le az este hét órakor induló egy estés fesztivált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!