Nemzetközi és magyar művészek

2024.05.29. 10:30

Hip-hop és gördeszkás bemutatók is színesítik a legújabb tárlatot

Street up néven nyílik nemzetközi urban art kiállítás május 30-án délután 5 órakor Pécsen az m21 Galériában.

Czeczon Enikő

A tárlat keretében bemutatják az 1970-es évektől progresszíven kibontakozó városi művészet előzményeit, hazai és külföldi megjelenéseit és különböző irányzatait, mind az m21, mind a Pécsi Galériában, illetve külső helyszíneken június 22-ig. Mindezek mellett a kiállításokat hip-hop, gördeszkás bemutatók, szakmai workshopok, előadások és tárlatvezetések színesítik majd.

Az m21 Galéria honapján olvasható, hogy az esemény keretében a nemzetközi YASHA YOUNG PROJECTS alkotói közül mutatkozik be Nuno Portugáliából, Millo Olaszországból, Julien Casabianca Franciaországból, Christian Boehmer és Adultremix Németországból, valamint Erell, Jana & Js, NDZW, Lost Optic, Zeus Salas. A képzőművészet átmeneti műfaját képviseli a SOCIÉTÉ RÉALISTE művészkollektíva a társadalmi nyilvánosság jeleinek gyűjtésével és átértelmezésével létrehozott műveikkel. A magyar street art művészetet Fork Imre, Fat Heat, Fsing, Gospe, MNU, Napush, Shit Shot, Void és Renesound Crew  képviselik. 

További információkért keressék fel a pecsigaleriak.hu oldalt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában