Régiségvásár

2024.05.30. 21:10

Új helyen bukkanhatunk igazi kincsekre

Ellátogatni a Pécsi Vásártérre vasárnaponként mindig egy igazi élmény. Elfeledkezni azonban nem szabad arról, hogy minden hónap első vasárnapja előtt csütörtökön egy régiségvásár várja az érdeklődőket a Vásártéren, május 30-tól méghozzá új helyen.

Czeczon Enikő

A pécsi régiségvásárnak óriási hagyományai vannak. Az 1980-as és 90-es években buszokkal jártak ide a nyaralók a Balatonról, köztük német családok is, hogy egy-egy különlegességet vásároljanak. A vásár fénye azonban az utóbbi időben kicsit megkopott. Orbán Krisztina, a Pécsi Vásárcsarnok vezetője elmondta, hogy szeretnék, hogy újra régi pompájában csillogjon ez a vásár, és minél több látogatót tudjon vonzani. Ennek érdekében ezt a régiségpiacot a Pécsi Vásártér egyik belső teréből új helyre telepítették, a kültéri zsibvásár területére.

Új helyen bukkanhatunk igazi kincsekre
Új helyen bukkanhatunk igazi kincsekre
Fotó: Laufer L.

A pécsi régiségvásár új helyen hódít antik tárgyaival és nosztalgikus emlékeivel

Azért esett a választás erre a helyszínre, hogy a vásár jobban látható, könnyebben megközelíthető legyen a vásárlók számára és a forgalom szempontjából is jobb lokációinak tűnt ez a terület tájékoztatott minket Orbán Krisztina, aki azt is elmondta, hogy közösségi felületeiken a vásár előtt minden hasznos információt megosztanak az érdeklődőkkel

IMG_2088
 

A pécsi régiségvásár egy igazi kincsesbánya. Sokan vannak, akik csak azért térnek be, hogy nézelődjenek, de mégsem tudnak üres késsel távozni. A kínált portékák nagyon változatosak. Mindig találhatók kint festmények, kerámiák és porcelánok, amelyek sokaknak újdonságok, de sokan egy-egy tárgyban emlékekre lelnek. Megcsodálva a kihelyezett termékeket, ráleltünk a szinte minden házban fellelhető szalonnázó paraszt figurára, az üveghalakra, amelyeket nagyszüleink a vitrinben mindig féltett kincsként őriztek.

Itt mindenki megtalálja a számára kedvenc portékát: régi fényképezőgépeket, retro elektromos kávéfőzőt, kitűzőket, jelvényeket, címereket, utcatáblákat, bútorokat, öntöttvas kályhákat és még sorolhatnánk.  

Ha már kincsek, akkor mindenképp meg kell említeni, hogy egy harminchat éve Pécsett működő műkereskedő rá lelt egy különleges festményre a vásárban. Az alkotás az Európa és világszinten ismert Molnár Farkas építész és belsőépítész munkája, akinek festői életműve kicsi, de jelentős. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában