MCC

2024.05.28. 08:00

Új világrend van kialakulóban? – pénteken erről hallhatunk

Mohay Réka

Május 31-én, pénteken 17:00 órakor kerül sor a „Huszárvágás – A konnektivitás magyar stratégiája" című könyv bemutatójára a Vármegyeháza dísztermében (7621 Pécs, Papnövelde utca 5.). Az eseményen részt vesz a könyv szerzője, Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, valamint Fülöp Zoltán, a Dunántúli Napló főszerkesztője.

Az MCC Press gondozásában megjelent könyvben arról olvashatunk, hogy a 21. században  egy új, kiegyenlítettebb világrend alakulhat ki. Orbán Balázs szerint a Nyugat elveszíti dominanciáját és rosszul reagál az új kihívásokra: bezárkózik, és az összekapcsolódás helyett a szétválasztás mellett dönt. A szerző úgy véli, hogy ez a politika nem szolgálja sem a Nyugat, sem Magyarország érdekeit.

A könyv bemutatja, hogyan alakul ki egy új világrend, amely leginkább egy hatalmas csatamezőre emlékeztet, ahol a nagy hadseregek zűrzavarba kerülnek. Azoknak a kisebb nemzeteknek, amelyek saját kezükbe akarják venni sorsukat, kreatív merészséggel kell elébe menniük a kihívásoknak. A "Huszárvágás" ennek a stratégiának a lényegét tárja az olvasók elé, amelyet a pécsi közönség is megismerhet az eseményen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában