MCC

2024.06.11. 13:40

​A nemzetközi konfliktusok és a jövő útjai kerülnek terítékre

Rendszer nélküli világrend – Racionális magyarázatok egy őrült világban. E címmel rendezik meg a soron következő nyilvános programot a Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi központjában, június 12-én, szerdán 17 órakor.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Anton Gvozdikov

A meghívott szakértő ezúttal dr. Somkuti Bálint, az MCC Geopolitikai Műhely kutatótanára lesz.

Az apropót az adja, hogy a szervezők meglátása alapján az a kor, amelyben jelenleg élünk, a világpolitikai erőviszonyok megváltozásáról szól.

Az Orosz-Ukrán háború kitörése óta az EU belül még erőteljesebben kiéleződtek a belső konfliktusok, Európa marginalizálódik, egyre kevésbé alakítója, inkább elszenvedője az új világrendnek – tapasztalják.

Ismét puskaropogástól hangos a Közel-Kelet, a globális erőviszonyok is átrendeződni látszanak, elég, ha csak Kína és az USA versengésére gondolunk.

A rendezvényen nemcsak az aktuális biztonságpolitikai kihívásokról lesz szó, hanem az előttünk álló évtizedekben ránk váró veszélyekről is beszélni fog előadónk.

– Az összes olyan szabály, amelyet eddig kőbe vésettnek hittünk, a szemünk láttára változik meg. Innentől kezdve fel kell készülnünk egy átalakulásra, amelynek a végén ott lehet a fény, de addig is ki kell tartanunk!

 – látja dr. Somkuti Bálint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában