Nehéz munkából látványosság

2024.07.05. 16:20

Szombaton ismét a Dunában mosnak a Sokac-révnél

Újra feleleveníti július 6-án, szombaton a Mohácsi Sokacok Olvasóköre, milyen is volt anno a „pranje na Dunavu", azaz a mosás a Dunában. Az egyre kedveltebb program részeként idén is készítenek töltött káposztát, természetesen hagyományos módon, cserépedényen fől majd a „szárma".

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Forrás: MW

A programok délután három órakor a tűzgyújtással kezdődnek, majd négy órakor indul a felvonulás a kör Táncsics Mihály utcai székházától a Sokac-révbe.

Az egylet hagyományőrző csoportja fél ötkor fog hozzá a mosáshoz, majd kulturális műsor kezdődik.

A gyerekeket ingyenes légvár, arcfestés, kézműves foglalkozás várja.

Nyolc órakor indul a bál és a táncház, a zenéről a Glasovi zenekar gondoskodik.

Az immár több, mint tíz esztendeje hagyományosan július első hétvégéjén sorra kerülő programra egyre többen kíváncsiak, rendre több százan gyűlnek össze a révnél.

Amellett, hogy a program igen érdekes és látványos, a negyven évesnél fiatalabbaknak azért érdemes ellátogatni a mosásra, mert közülük biztosan sokan nem látták, hogyan is zajlott egykoron a dunai mosás, a náluk idősebbekben pedig biztosan szép emlékeket is ébreszt a még a hatvanas években is szinte mindennaposnak számító, fáradtságos munka hangulatának felidézése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában