Megyei foci

2021.08.19. 08:08

Összeállt a részletes 2020/21-es műsor

Megtartották a megyei bajnoki focirajt előtti hagyományos ligaértekezletet, amelyen a klubok csaknem fele képviseltette magát. Összeállt a napra, órára, percre lebontott műsor.

Horváth László

Fotó: L. P.

A ligaértekezletet szervező MLSZ BMI igazgatója, Bogyay Zoltán bevezetőjében elmondta, a tavalyi szezonban sok nehézséggel kellett megküzdeni nekik és a résztvevő csapatoknak is. Megemlítette, jó néhány mérkőzés maradt el, ezek pótlásában megköszönte az egyesületeknek az együttműködést. Legutóbb 66 csapat fejezte be a felnőtt bajnokságokat, idén ennél több, 69 nevezett.

Az újonnan nevezők: a PMFC II., Bányász TC, Pécsi Sportolda SE, Bódi FC II. A megyei I. és II. osztály már most a hétvégén rajtol, előbbi 15, utóbbi 16 résztvevővel. Mindkét mezőnyt feltöltötték, az I-et a PMFC II.-vel, a II-t a Pellérddel és a Komló II-vel.

– Már a tavalyi évben is előfordult és várhatóan idén is lesz rá példa, hogy az alacsony játékvezetői létszám miatt nem minden felnőttmérkőzésen tud három bíró működni. Ezért felhívtuk az edzők és csapatvezetők figyelmét a sportszerű viselkedésre – jegyezte meg Bogyay. – Szerencsére évek óta nem volt olyan meccs, amely a játékvezetőt ért atrocitás miatt szakadt volna félbe.

Fontos megemlíteni, minden sportegyesületnek rendelkezniük kell defibrillátorral, ennek meglétét a bíróknak a meccsjegyzőkönyvben rögzíteniük kell. Az igazgatóság augusztus 25-én ingyenes defibrillátor-kezelői tanfolyamot indít.

Az értekezleten részt vevő és szavazásra jogosult sportszervezetek képviselői megválasztották a két személyt, akik Baranya nevében ott lehetnek az országos küldöttközgyűlésen, ők Réfi Gábor és Hehl Zoltán.

Azt is bejelentették, ősszel lesz még egy forduló a Megyei Kupában, ezt szeptember 1-jén rendezik, 16 együttes részvételével. Tavasszal tartják a 3. és 4. kört, majd a döntő következik. Az még nem ismert, a 2022-23-as kiírásban hány baranyai gárda kerülhet a főtáblára.

A harmadosztály beosztása is kész

A versenybizottság határozatai alapján az MLSZ BMI elkészítette a felnőtt III. osztály csoportbeosztását. A Csík Jenő- és a Czibulka Mihály-csoportban egyaránt 13 együttes játszik, ők augusztus 28-29-én kezdenek, a Dárdai Ferenc nevét viselőben 12 gárda van, itt szeptember 4-én lesz a rajt.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában