Labdarúgás

2023.04.17. 19:05

A pécsváradi játékosok vitték a prímet, de az újoncból is bekerültek a forduló válogatottjába

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A Komló botlását leszámítva nem történt különösebb meglepetés a hétvégén az AutóCity Volkswagen Baranya Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, de ez nem jelenti azt, hogy nem voltak olyan kiemelkedő teljesítmények, amelyekről ne lehetne beszélni.

A szombati játéknapon egyetlen meccset rendeztek, de izgalomból és taktikai húzásokból ott sem volt hiány: Laki János remekül védekezett, s ezzel megnehezítve a siklósi támadók dolgát, de az abszolút hős a mindössze huszonegy esztendős Dankó Bálint volt, aki négy perc alatt kétszer is betalált.

Vasárnap egy fordulatos, végletekig kiélezett találkozóval folytatódott a forduló Szentlőrincen. A házigazda kétszer a második játékrész elején vezetést szerzett, majd a véghajrá elején Mozsgai volt eredményes, ami sokáig úgy tűnt, hogy egy pontot ér majd. Csakhogy a Lovászhetényt erősítő Rácz Ervin parádés napot fogott ki: a 62. percben szerzett találata még egyenlítést jelentett, de a 93. percben lőtt gólja már három pontot jelentett. Mindez nem jött volna össze, ha Stiefel László nem nyújt pazar teljesítményt a védelem tengelyében.

A Bóly könnyedén átgázolt a Sellyén, főleg úgy, hogy az 57. minutumban Rencsevics Milánt leküldte a játékvezető. Keibl Ede alakulatából hat különböző spíler is feliratkozott a gólszerzők közé, de a tréner Stefán Leventét emelte ki a legjobbak közé.

 

Az újonc Nagykozár meglepetésre otthon tartott egy pontot a Komló ellen, köszönhetően Duraku Ermal találatának, na meg Béres Márton remeklésének. Egy biztos: Sütő Szabolcs nagyon összerakta ezt a csapatot a hétvégére.

A vasárnapi játéknap talán legjobban várt összecsapását Villányban rendezték. Kósa Zoltán legénysége próbálta megfékezni a bajnokaspiránst, de Spánitz alig negyedóra után vezetést szerzett a Pécsváradnak. Ezután tömény izgalom következett, de a vendégcsapat kiválóan menedzselte a meccset, ráadásul a hajrában Szentes mindent eldöntött.

A legnagyobb csatát a PVSK vívta: Schneider Gábor együttese kétgólos hátrányból várhatta a második félidőt, de sikerült talpra állni, köszönhetően többek között Városi Viktor rutinjának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában