Labdarúgás

2023.06.15. 18:10

Igazi kuriózum: hatvankilenc évesen is repked a gólvonalon a Himesháza kapusa

Hatvankilenc esztendősen is aktívan kiveszi a részét az Himesháza labdarúgócsapatának mindennapjaiból Hohner Miklós, aki az idény végezetével ezüstéremet ünnepelhetett csapattársaival, akik közül néhány spíler az unokája lehetne.

Móga Richárd

Hohner Miklós (narancssárgában) bárhol, bármikor bevethető.

Forrás: Acél István

A kor csak egy szám – Hohner Miklósnál talán senki nem bizonyítja ezt jobban, hiszen a himesházi labdarúgás szerelmese a napokban tölti be 69. életévét, de még mindig aktívan kiveszi a részét az együttes mindennapjaiból. Nem elég, hogy általában ő viszi a labdarúgókat busszal az idegenbeli találkozókra, az öregfiúkban oszlopos tag, sőt, ha szükség van rá a felnőttekhez is beugrik.

Márpedig a felnőtteknél az elmúlt idényben nem babra ment a játék, a sokat látott sportemberre mégis lehetett számítani. Öt alkalommal ott ült a kispadon bevetésre készen, az utolsó körben a Lánycsók ellen pedig a 68. percben megadta neki a lehetőséget a vezetőedző. A lefújást követően pedig ő is ünnepelhette a megye kettes ezüstérmet csapattársaival, akik közül néhány spíler – a korkülönbséget ismerve –   az unokája lehetne.

– Kevés ember szánja el magát 69 évesen. Ennyi idősen nem gyakran ugrálgatnak emberek, tehát ez mindenféleképpen egy kuriózum, egy elismerésre méltó teljesítmény – nyilatkozta lapunknak a Himesháza KSE elnöke, Illés József. – Ő még a '70-es '80-as években volt igazán aktív, mikoris bal bekket játszott, majd a későbbiekben avanzsálta magát kapusnak. Aztán mikor kiöregedett, akkor beszállt az öregfiúkba, szóval lételeme a labdarúgás.

A Himesháza KSE labdarúgócsapata egyébként összességében eredményes szezont tudhat maga mögött. A két évvel korábbi évhez képest kettő, a tavalyihoz képest pedig egy helyet javított az alakulat.

– A fiúkban minden akarat és szándék megvolt, hogy ott legyünk az első helyen, de volt néhány meccs, amit elcsakliztunk – fogalmazott a csapat elnöke. – Nagyon jó a társaság, kitűnő a hangulat. Nálunk nagyon szeretik a futballt, sokan eljönnek, ráadásul vidékre is elkísérnek minket. Összességében az öregfiúkat és a többi labdarúgót figyelembe véve durván 80 igazolt sportolónk van, akik kiveszik a részüket a falu életéből. Kisarkítva ugyan, de egy faluban akkor van élet, ha van kocsma, templom és futball.

Alig lett vége a 2022/23-as idénynek, a játékosok szeme előtt már ott lebeg az új idény. A feljutás gondolatával is kacérkodnak, de csak egyetlen feltétellel vállalná a klub az osztálylépést.

– A fiúk úgy döntöttek, hogy ha jövőre megnyerik a bajnokságot, akkor megkockáztatják a megye egyet – mesélt a tervekről Illés József. – Más alakulat visszalépése esetén nem tennék magukat próbára, de ha sikerülne az első helyet megszerezni, akkor kipróbálnák magukat. Nyilván ezt egyeztetni kell majd a polgármesterrel előbb, aki hatalmas szurkolója a csapatnak, na meg az egyik legfőbb támogatója is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában