Kosárlabda

2023.06.28. 19:24

Úgy kezdtek a mieink, ahogyan nem szabad

Kvanduk Bence

Forrás: FIBA

Láthatóan még benne volt a fejekben és a lábakban is az egy nappal korábbi törökök elleni vereség az U19-es fiúkosárlabda-válogatottunkban, hiszen Japán ellen 15–2-vel nyitott a világbajnokság első kieséses körében. Innen azonban sikerült visszajönnie a mieinknek a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémián pallérozódó Meszlényi Róberttel és Schmera Gergellyel a pályán. Már az egyenlítésért dobhattak, amikor megingott újra a játékuk, s az ázsiai rivális elhúzott.

A fordulást követően ismét életre kelt a magyar csapat játéka, s elkezdte rohamléptekben ledolgozni hátrányát. Látszott, hogy a Japán válogatottban sem a „Csodák generációja” verődött össze. Sajnos a záró tíz percben azonban ismét az ellenfélnek ment jobban, s így gyorsan lezárta az érdemi kérdéseket.

Japán–Magyarország 63–53 (15–13, 20–7, 7–17, 21–16)
U19-es fiúkosárlabda-világbajnokság, nyolcaddöntő. Magyarország: Csendes, MESZLÉNYI R. 14/3, Hajdu P. 4/3, Cseh 9, Csuti 6. Csere: SCHMERA 8, Csátaljay 11/3, Hegedűs B. 1, Ságodi, Pleesz. Szövetségi edző: Váradi Kornél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában