Korfball

2024.01.30. 16:01

Decemberben megalakult a csapat, hétvégén pedig már a Magyar Kupában bizonyítottak

Móga Richárd

Forrás: PTE-PEAC

Hétvégén a Magyar Kupában mérettette meg magát a decemberben megalakult PTE-PEAC korfball csapata, ráadásul azt figyelembe véve, hogy a versenyt megelőzően még tétmérkőzést sem játszott a baranyai együttes, óriási eredménynek számít a megszerzett nyolcadik hely.

Asztalos Fruzsina, az együttes csapatkapitánya: – Lényegében minőségi felszerelés és képesített korfball edző nélkül készültünk fel alig egy hónap alatt a kupára. Egy picit jobb szereplésben reménykedtünk, hiszen a csapatunk 80%-a aktív kosárlabdázókból áll, akik bárhonnan képesek pontot szerezni, továbbá két profi PTE érdekeltségű korfballost is sikerült leigazolnunk. Sajnos a rutintalanságunkból, valamint a még hiányos szabályismeretből adódóan vesztettük el a szoros mérkőzéseinket, ami miatt lecsúsztunk a final four-ról. Februártól már edzőkkel folytatjuk a felkészülést, és reméljük, hogy ősztől meghatározó csapata leszünk a bajnoki- és kupa eseményeknek.

Az alakulat továbbra is várja a sportág iránt érdeklődőket, így azok, akik részesei szeretnének lenni ennek az új pécsi őrületnek, azok jelentkezzenek az [email protected] email-címen. A PTE-PEAC kitűzött célja, hogy 2024 szeptemberére sikerüljön elindítani egy NB I. B-s csapatot a Mahyar Bajnokságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában