Labdarúgás

2024.01.31. 14:20

Kinevették őket, de sokkolták a mezőnyt – aranyérmet ünnepelne a Villány

Az első pillanattól kezdve magas hőfokon ég a Villány labdarúgócsapata, így sikerült egy parádés őszt produkálni, ennek köszönhetően pedig listavezetőként lehet várni a tavaszi folytatást.

Móga Richárd

Forrás: Villány Torna Club 1916.

Az átalakult bajnokság miatt gyakorlatilag nem lehetett megjósolni a 2023/24-es szezont megelőzően, hogy egyáltalán melyik labdarúgócsapat szállhat majd harcba az aranyéremért, de a Villány hamar bizonyította, hogy ez bizony az ő idényük lehet.

A tavalyi pontvadászatot a hetedik helyen zárta Kósa Zoltán legénysége, igaz, csupán egy ponttal szerzett többet a negyedikkét végző PVSK. Mindenesetre talán ez az eredmény is kellett ahhoz, hogy a keret minden játékosa erőre kapjon, és merjen álmodni.

– Július 10-én kezdtük a felkészülést azzal a céllal, hogy nyerjük meg a bajnokságot! Nyilván ezzel támadási felületet adtunk, és sokan kinevettek minket. Meglátjuk, hogy május végén tudunk-e ünnepelni – nyilatkozta lapunknak a vezetőedző, Kósa Zoltán.

Az idei kiírást a Nagykozár nagy bánatára egy 8–2-es gólparádéval kezdte a Villány, majd novemberig nem is talált legyőzőre. A hetek haladtával tehát egyértelművé vált, hogy a villányi együttes odaérhet a végelszámolásnál, de még a legfőbb rivális, a Lovászhetény-Pécsvárad okozhat kellemetlenségeket. A két fél között jelenleg három egység van, de még a Bóly is lefaraghatja hátrányát (6 pont) egy nagy hajrával.

– Voltak jó és jobb meccseink – vélekedett a villányi tréner. – Ezért a pozícióért dolgozunk minden edzésen! Sokszor volt szerencsénk, de sokat is tettünk érte. Azt hiszem, hogy a pályán és azon kívül is összeállt a csapat! Mindenki egy irányba megy, mindenki elhiszi, hogy sikerülhet megnyernünk a bajnokságot! Sok összecsapást előbb letudtunk volna zárni az ősszel, de nem váltottuk gólra a helyzeteinket, így remélem, hogy tavasszal ezen a területen előrébb tudunk lépni!

Egy biztos: őrült és parázs hangulatú találkozókat tartogat a tavaszi folytatás, köszönhetően annak, hogy az együttesek szeretnék magasabbra tenni a lécet. A villányiak azzal, hogy megérezték a siker ízét, nem meglepő, hogy ünnepelni szeretnének majd május végén a szurkolóikkal, márpedig egy aranyéremszerzés esetén valóságos futballünnep uralkodhat a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában