Labdarúgás

2024.01.23. 20:30

„Kisütött a nap Siklós felett” – pár éven belül dobogóra kerülnének Bíróék

Sokan féltették a Siklós labdarúgócsapatát, hiszen igencsak erős mezőny gyűlt össze az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I.-es bajnokságban, de Bíró Ferenc irányítása alatt kisütött a nap a város felett.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

– Nyáron vette át a Siklós irányítását. Milyen célt tűztek ki maguk elé a szezont megelőzően?
– Amikor átvettem a siklósi együttest, akkor abban maradtunk, hogy először is tegyük le az alapokat, amire majd építkezhetünk, és három éven belül dobogóra kerülhetünk. Elsősorban ehhez kellett megtalálni azokat a játékosokat, akiknek megvannak a képességeik az áltaunk kitűzött célok eléréshez.

– Öt győzelemmel és három döntetlennel az ötödik helyen telelhetnek. Hogyan értékelné az őszi teljesítményt?
– Kezdetben kevesen bíztak abban, hogy ilyen őszt képes produkálni a csapatunk, a srácok viszont mindenkire rácáfoltak, így igencsak büszke vagyok erre az őszi idényre. Persze nem dőlünk hátra, ugyanis a hiányosságokon megpróbálunk javítani, és azon leszünk, hogy tavasszal még eredményesebben szerepeljünk majd.

– Nagy játékosmozgás várható a klub háza táján?
– Nem titok, hogy mindenféleképpen szeretnénk a keretünket megerősíteni egy támadóval. Ez elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy szintet tudjunk lépni. Igaz, sokkal könnyebb helyzetben lennék, ha a Kőszegi-Spannenberger-Nagy Norbert hármas is a rendelkezésemre állna, de ők még csak most végzik a sérülésük utáni rehabilitációt.

– Sokszor megkapja azt a mondatot, hogy „ismét kisütött a nap Siklós felett”?
– Úgy gondolom, hogy ez a mondat már a védjegyemmé vált – (a vezetőedző az első forduló után, a Komló elleni hatgólos meccset követően nyilatkozott így, mondata pedig azért maradt emlékezetes, mert három nappal később a Siklós kikapott a vármegye kettőben vitézkedő Töttös vendégeként (3–2) a Baranya Vármegyei Kupa második körében). Szerencsére megállja a helyét ez a mondás, mivel ősszel nagyon sokszor ünnepelhettünk. Korábban már nyilatkoztam, hogy akkor egy általam sokra tartott volt tréneremet, Dr. Weiszbart Józsefet idéztem.

– Milyen tavaszi szerepléssel és végső helyezéssel lenne elégedett?
– Jelenleg az ötödik helyen vagyunk, amennyiben pedig ezt a pozíciót megtartjuk, vagy esetleg egyet még tudunk előrelépni, akkor nagyon elégedett leszek.  Bízom a srácokban és a szakmai stábban, hiszem, hogy együtt elérhetjük a kitűzött céljainkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában