Kosárlabda

2024.02.01. 20:30

A történelem remélhetőleg megismétli önmagát – négyesdöntőben bizonyíthat a Pécs

Címvédőként várhatja a hétvégi négyesdöntőt az NKA Universitas Pécs II. női kosárlabdacsapata. A tavalyi évhez hasonlóan az ELTE BEAC együttesén át vezet az út a fináléba, majd vasárnap rendezik a helyosztókat az új TF-csarnokban, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Móga Richárd

Forrás: BEAC Női Kosárlabda Szakosztály

Fotó: GIRGASZ PETER

Egy esztendeje komoly skalpot gyűjtött be az akkor még NKA Universitas PEAC II. néven szereplő női kosárlabdacsapat, miután sokak nagy meglepetésére megnyerte a 2023-as Hepp Kupa döntőjét a Gabányi László Sportcsarnokban. Nos, a helyszín ugyan más, egy semleges terület, a Dr. Koltai Jenő Sportközpont, de minden adott ahhoz, hogy az együttes megismételje a bravúrt.

Az idei sorozat végjátékába a piros csoport listavezetője (DVTK U23), valamint a 3. (BEAC Újbuda), a 4. (Sportdarázs–SMAFC) és a 7. helyén álló (NKA Universitas Pécs II.) alakulata verekedte be magát. Így tehát a pontvadászat jelenlegi állását tekintve nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezúttal sem a legfőbb esélyesként várhatja a baranyai klub a négyesdöntőt.

Mindenesetre az első két körben nem volt kérdés a pécsi győzelem: a nyitányon valósággal átgázolt a Kecskeméten a Pécs (33–76), a folytatásban pedig egy szorosabb találkozón, de így is magabiztos sikert aratva diadalmaskodott a török vezetőedző, Alper Koc gárdája.

Hasonlóan simán vette az eddig vezető utat a baranyai csapat elődöntős ellenfele, a BEAC Újbuda, ugyanis kezdetben a Radobasket Törökbálint (65–88) és az MTK-TFSE (95–53) sem jelentett különösebb problémát.

Alper Koc, az NKA Universitas Pécs II. vezetőedzője: – Fontos a torna utolsó meccséig koncentráltan játszani, büszke vagyok a játékosaimra, akik kiharcolták a részvételt a négyesdöntőbe. Ezekre az összecsapásokra úgy tekintünk, mint amelyek a legfelső szinten segítik az együttes fejlődését, és ezt ki is fogjuk használni ebben az irányban. Gratulálok a többi résztvevő csapatnak a bejutáshoz, és sok sikert kívánok mindenkinek!

A történelem tehát ismétli önmagát, ugyanis a 2023/24-es szezonban ugyancsak a BEAC együttesén át vezetett az út a fináléba. Akkor rögtön hatalmas fokozatra kapcsolt Meszler Balázs alakulata, amivel egyszerűen nem lehetett felvenni a versenyt. Igaz, a második felvonás kiegyenlített játékot hozott, de a harmadik etapban ismételten növelte előnyét baranyai együttes, így a végjátékban becsúszó apró hibák is belefértek (61–87). Ennek fényében tehát biztosak lehetünk abban, hogy a fővárosi brigád revansot venne, de ehhez a címvédőnek is lesz pár szava, így igencsak kiélezett, forró hangulatú összecsapásra lehet számítani szombaton 18 órától.

Ezt a párharcot már nyugodtan nézheti majd a DVTK U23–Sportdarázs–SMAFC győztese, hiszen azzal az elődöntővel indul a hétvégé 15.30-kor. A vasárnapi játéknapra marad a bronzmérkőzés, amit 13 órától rendeznek, majd 15.30-tól következik a várva várt finálé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában