Labdarúgás

2024.03.01. 20:30

A sebzett vad a legveszélyesebb, rangadón debütál a Komló új trénere

A listavezető pécsi vendégjátéka vezeti fel az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I.-es bajnokság tizenhatodik fordulóját, majd pár órával később debütálhat a Komló új trénere, és küzdelmes meccset rendeznek Siklóson is. Vasárnap gyűjtögetne pontokat a sereghajtó, de a PVSK trénere már annak is örülne, ha számukra nem lenne téboly a Bóly elleni összecsapás. Igaz, általában a sebzett vad a legveszélyesebb.

Móga Richárd

Fotó: Csobán Róbert

Március 2., szombat, 11.00 
PTE PEAC II.–Villány 
Itt-ott rezgett a léc a PTE PEAC második számú csapatánál a városi rangadón, a hibák kiküszöbölése pedig elsődleges feladattá válhatott a héten, hiszen a listavezető Villány vélhetően kíméletlenül kihasználja majd a házigazda megingásait. Mindenesetre a liga legjobb formában lévő együttese kétszer már megszenvedett Molnár Gábor legénysége ellen: szeptemberben egy pontot elvitt a pécsi klub (1–1), október végén pedig kétgólos hátrányból felállva, a kilencvenharmadik percben nyerte meg a mérkőzést a Villány.

Némileg a PTE-PEAC II. is sebzett vadként várhatja a listavezető elleni találkozót.
Némileg a PTE PEAC II. is sebzett vadként várhatja a listavezető elleni találkozót.
Fotó: Csobán Róbert

Március 2., szombat, 14.30 
Lovászh.-Pécsvárad–Komló 
A szezon egyik legjobban várt mérkőzését, egy hatgólos rangadót (4–2) bukott el az előző körben a Lovászhetény-Pécsvárad labdarúgócsapata, így némileg csalódottan várhatja a folytatást Varga László alakulata. Ráadásul tovább nehezíti a csapat dolgát, hogy a Villány ellen Fiáth Pétert, Koronics Eriket és Kelemen Ferencet is kiállította a játékvezető, így rájuk biztosan nem számíthat a tréner. Ezzel szemben a Komló új impulzusokkal várhatja az izgalmasnak ígérkező ütközetet, ugyanis Nagy Gábor a Siklós elleni vereséget követően beadta felmondását, helyét pedig Turi Zsolt vette át. 

Siklós–Nagykozár 
Álomszerűen kezdte mindkét csapat a 2024-es naptári évet, ugyanis a Siklós a Komló vendégeként jegyzett bravúrt (1–2), a Nagykozár pedig hazai környezetben borította a papírformát. A hibátlan széria tehát az egyik oldalon biztosan megszakad. A tabellát látva Bíró Ferenc alakulata nagyobb eséllyel indul, hiszen a tízpontos különbség elég komoly differencia. Ráadásul a két fél idei egymás elleni csatáin ugyancsak a Siklós ünnepelhetett. 

Március 3., vasárnap, 14.30 
PVSK–Bóly 
Közel állt a PVSK ahhoz, hogy a tavaszi szezon első fordulójában a PTE PEAC II. ellen hazai környezetben megszerezze első győzelmét, s ezzel idénybéli második sikerét, de a kétgólos döntetlennek is köszönhetően már felveheti a versenyt a pécsi klub a katicabogarakkal, legalábbis a pontok tekintetében. Ezzel szemben a Bóly némi meglepetésre kikapott az idei Téli Műfüves Bajnokság aranyérmese, a Nagykozár vendégeként (2–0), így egyértelműen Schneider Gábor legénysége várhatja jobb passzban az összecsapást. Nem kérdés, hogy a végletekig kiélezett, taktikai csatákkal dúsított ütközetre lehet számítani, hiszen a két fél legutóbbi két egymás elleni mérkőzése egyaránt 1–0-s bólyi győzelmet hozott, tehát az eredményeket látva túl nagy különbség nem volt a két együttes között. Persze azóta sok víz lefolyt a Dunán, így gyakorlatilag bármi megtörténhet a tizenhatodik forduló zárómérkőzésén a PVSK Sportkomplexumban. 
Schneider Gábor, a PVSK vezetőedzője: – A sebzett vad a legveszélyesebb, ennek szellemében készülünk a hétvégére. Mindent megteszünk azért, hogy a mérkőzés számunkra ne téboly legyen, és a három pontot mi szerezzük meg.
Horváth Dávid, a Bóly vezetőedzője: – Sajnos a hétvégén nem úgy jött ki a lépés, ahogy azt terveztük, viszont hosszú még a szezon, és a PVSK ellen mindenképp nyerni szeretnénk.

 

Labdarúgó vármegye I.

 
  1.  
Villány15113137-1535
 2.Lovászh.-Pécsv.1593332-1629
 3.Bóly1582527-2326
 4.Siklós1563618-3021
 5.Komló1555527-2720
 6.PTE PEAC II.1544722-2416
 7.Nagykozár15321017-3211
 8.PVSK1514109-227

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában