Labdarúgás

2024.05.20. 11:06

PMFC: Ez elképesztő, elfogadhatatlan!

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Kettős emberhátrányban nem tudott pontot szerezni Budafokon a PMFC a labdarúgó NB II. utolsó előtti fordulójában. Ezzel abszolút a kiesés szélére csúszott a Pécs, hiszen hiába nyer a Szeged ellen a zárásnál, ha a BVSC-Zugló pontot szerez a Honvéd ellen, akkor Mátyus János együttese búcsúzik a másodosztálytól. A pécsiek vezetőedzője a mérkőzést követően ki is fakadt, hiszen Hadaró a sárga lapja után öt másodperccel kapta meg a másodikat is reklamálásért. Egy fültanú szerint a pécsi védő azt mondta a sporttársnak: „Az szép volt!”, így fogyatkozott 10-ről 9-re a PMFC létszáma. 

Mátyus János: – Az első öt percet leszámítva szépen lassan átvettük az irányítást! Kezdtünk volna kialakítani helyzeteket, de aztán történt egy pár dolog. Hogy van egy jogtalan kiállítás, az benne van a futballban. De az, hogy eltelik tíz perc, és a játékvezető öt másodpercen belül kioszt még két sárgát a játék szellemével totálisan ellentétesen, egy ilyen mérkőzésen, amelyen az életünkért küzdünk, arra nincsenek szavak! Ez egészen elképesztő! Arról sem beszéltem korábban, hogy az első pécsi meccsemen az Ajka ellen nem kaptunk meg egy büntetőt, Gyirmóton se, a Csákvár ellen egy szabályos gólunkat nem adták meg, a BVSC ellen nyolc emberrel fejeztük be! Nem szólaltam meg, mert a bíró is hibázhat, de ami most a pályán történt, az elfogadhatatlan!

Bana Gergely egyébként nem először vezet botrányos meccset a két együttesnek, már az őszi találkozó is komolyabb vízhangot vert. Akkor mi így fogalmazunk:

A fordulást követően aztán a bíró teljesen elvesztette a mérkőzés irányítását, s több téves ítélettel befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Elmaradt Krausz második sárgája, illetve Németh Márió egy durva sportszerűtlenséget, ütést követően is pályán maradhatott. Ráadásul elmaradt egy egyértelműnek tűnő vendég büntető is, miközben a hazaik csapatkapitánya egy tiszta szerelés után kapta meg a második színes kártyáját. Végül a PMFC Helesfay bravúrjainak köszönhetően végül így, emberhátrányban is be tudta gyűjteni a három pontot.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában