Labdarúgás

2023.11.26. 15:07

Kaotikus meccsen, emberhátrányban is győzelemmel debütált Kulcsár a PMFC kispadján (galéria)

A labdarúgó NB II 16. fordulójában a PMFC megszerezte hatodik gólját, s ezzel mindhárom pontot be tudta gyűjteni a Budafok ellen egy kaotikus, játékvezetői hibákkal tarkított mérkőzésen.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Ugyan nem sziporkázó játékkal kezdett a PMFC és a Budafok egymás ellen, de mindkét együttesnek meg volt a lehetősége, hogy megszerezze a vezetést, azonban Helesfay és Gundel-Takács is jó formában őrizte a kapuját. Egészen a 44. percig érintetlenek is maradtak, akkor egy lapos Terbe centerezést Krausz a keresztlécre lőtt 14 méterről, ahonnan a gólvonalra pattant a labda. Bana Gergely játékvezető és segítői megadták ezt a találatot miközben egyetlen hazai játékos sem reklamált gólt, hanem folytatták az akciót.

A fordulást követően aztán a bíró teljesen elvesztette a mérkőzés irányítását, s több téves ítélettel befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Elmaradt Krausz második sárgája, illetve Németh Márió egy durva sportszerűtlenséget, ütést követően is pályán maradhatott. Ráadásul elmaradt egy egyértelműnek tűnő vendég büntető is, miközben a hazaik csapatkapitánya egy tiszta szerelés után kapta meg a második színes kártyáját. Végül a PMFC Helesfay bravúrjainak köszönhetően végül így, emberhátrányban is be tudta gyűjteni a három pontot.

PÉCSI MFC–BUDAFOKI MTE 1–0 (1–0)
Labdarúgó NB II., 16. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 400 néző. Vezeti: Bana Gergely (Kiss Balázs, Máyer Gábor).
PMFC: Helesfay – Terbe, Rácz L., Pejovics, Majnovics – Bachesz, Krausz, Gyurkits (Szeles, 71.) – Harsányi (Hudák, 90+3.), Tóth-Gábor (Takács Zs., 82.), Szabó M. (Hadaró, 82.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád
BUDAFOK: Gundel-Takács – Bíró M. (Pintér Á., 84.), Lorentz, Horgosi, Kalmár O. (Szerető, 84.) – Csonka, Horváth O. (Elek B., a szünetben) – Kocsis B., Merényi (Németh M., a szünetben), Vasvári  – Kovács D. Vezetőedző: Erős Gábor
Gólszerző: Krausz (44.)
Piros lap: Rácz L. (80.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában