Hírek

2004.12.17. 00:00

Baltával fenyegette a rendőröket

Bohózatba illő családi dráma és rendőri üldözés zajlott Somoskőújfalun.

Nagy Eszter Dóra

Bottal verte feleségét, és megütötte nagyobbik fiát egy 45 éves ittas férfi Somoskőújfalun, mondta lapunknak Kaszás Ottó. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hozzátette: az anya a három gyermekével az utcára menekült, és mobiltelefonon riasztotta a rendőröket.

A helyszínre érkező százados és törzszászlós bement az épületbe, és igazoltatni próbálták a családfőt. Az apa azonban megtagadta ezt, és melegebb éghajlatra küldte a járőröket. A rendőrök felszólították, ha nem engedelmeskedik, testi kényszert alkalmaznak vele szemben. A férfi ekkor befordult a nyá-rikonyhába. A rendőrök megfogták a kezét, de kiszabadította magát, és állcsúcson vágta a századost. Az ittas apát könnygázzal próbálták megállítani, ám sikerült bemenekülnie a lakásba, és magára zárta az ajtót. Pillanatok alatt felmászott a padlásra, majd a tetőcserepeket megbontva a csatornán lecsúszva akart kereket oldani. A magasban azonban nem figyelt kellően, egy rossz mozdulatot követően lezuhant a mélybe, és beütötte a bokáját. Nem jutott messzire, fájdalmai miatt leült a járdaszegélyre, és a rendőrök segítségére siető határőrök itt kapták el.

Családtagjai azt mondták a nyomozóknak, hogy nem ez az első eset, amikor ittasan rájuk támadt. A negyvenöt éves férfit őrizetbe vették. A rendőrség az eddigi adatok alapján hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárást kezdeményezett.

Nagy Eszter Dóra -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!