Hírek

2005.02.15. 00:00

Kiharcolták a hatodik helyettes vezetőt

Zsidai P.

[caption id="" align="alignleft" width="211"] Mától hatodik városveze-tőként dolgoz-hat Ikvai-Szabó Imre
[/caption]Ma délután megválasztják Ikvai-Szabó Imrét a főváros hatodik főpolgármester-helyettesévé. Ikvairól a mai rendkívüli közgyűlésen titkos szavazással döntenek. A megválasztására vonatkozó határozati javaslatot Demszky Gábor terjesztette a képviselők elé. Indoklást nem fűzött hozzá. Ikvai a szabad demokraták harmadik helyettes városvezetője lesz.
Megválasztása a legnagyobb fővárosi képviselőcsoporton, az MSZP-n múlik. Bőhm András SZDSZ-es frakcióvezető szerint a szocialisták belátták, hogy el kell látni az Atkári János hatáskörmegvonásával felügyelet nélkül maradt területeket.  Gy. Németh Erzsébet, a szocialisták vezetője lapunknak másként indokolta támogatásukat. „Demszky Gábor személyes kérésének teszünk eleget. Elfogadjuk, hogy másképpen nem tudja irányítani a várost, csak még egy főpolgármester-helyettes beiktatásával.”        

Mibe kerül Ikvai?

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes illetménye havonta bruttó hatszázharmincezer forint lesz. Költségátalányként ennek húsz százalékára, havi százhuszonhatezer forintra lesz jogosult. A számára biztosított hivatali gépkocsit, ami egy Volkswagen Passatot jelent, magáncélra is igénybe veheti. Az üzemeléssel járó költségeket, azok adó- és közterheit a főpolgármesteri hivatal viseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!