Hírek

2005.03.12. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Budakeszi Díjcsökkentés

A lakossági csatornadíj a városban január elsejétől 181 forint (plusz 15 százalék áfa). A 2004-ben bevezetett hét forintos vízterhelési díj azonban köbméterenként csak 2,5 forintba kerül. A csökkenést részben a jogszabályváltozás, részben a szennyvíztisztító hatékonyabb működése tette lehetővé. (vs)
 
Dunakeszi Tücsökébresztő

A Bábjátékos Egyesület, a Tücsök Báb – Színház és a VOKE József Attila Művelődési Központ március 23-án, a Bábszínház Világnapján, reggel 9 órától rendezi meg az Óvodai Bábos Napot. A régió óvodapedagógusai állandó és ideiglenesen szervezett bábcsoportjai bemutathatják itt műsoraikat. (vs)
 
Isaszeg Mesemondó verseny

A Kós Károly Művészeti Iskola Benedek Elek emlékére községi mesemondó és meseillusztrációs versenyt hirdetett. Jelentkezhetnek azok, akik szívesen mesélik a nagy mesemondó műveit, illetve azok, akik a mesét rajzban elevenítik meg. Jelentkezési határidő március 31. (vs)

Páty Üléseztek

Az önkormányzat képviselő-testületének márciusi ülésén többek között megvitatták az új igazgatási iroda céljára kijelölt
helyiség felújítására beérkezett árajánlatokat. Döntöttek
a Zsámbéki-kanyarban lévő lakópark aszfaltozásáról, és
a Mézeshegyi Vízközmű átvételéről is. (vs)

Piliscsaba Emlékünnepség

A Szlovák Kisebbségi Önkormányzat március 20-án rendezi meg a község volt szülésznője, Weisz Teréz emlékünnepét. A nagymise 11 órakor kezdődik, majd emléktáblát lepleznek le az orvosi rendelő falán. Az ünnepség után megkoszorúzzuk Weisz Teréz sírját. (vs)

Százhalombatta Fotótárlat

Tegnap délután a művelődési házban megnyílt „Az éltető víz” fotópályázat, valamint a „Zöld szemmel” rajzpályázat legjobb alkotásaiból rendezett kiállítás. Minden kategóriában az első három helyezettet díjazzák. A legjobbakból a Víz Világnapja alkalmából plakát is készül. A tárlat egy hétig tart nyitva. (vs)

Szentendre Tavaszi Napok

A rendezvénysorozatot ebben az évben március 12.–április 2. között rendezik. Március 12-én 19 órától a lengyel Sarakina együttes ad koncertet a városháza dísztermében. Másnap ugyanitt a szintén Lengyelországból érkezett Lautari együttes zenél. (vs)

Szigetszentmiklós Bababörze

A rendszeresen megtartott csereberére ma kerül sor
a Városi Könyvtárban. Tavaszi babaruhákhoz lehet hozzá-
jutni. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!