Hírek

2008.10.10. 09:06

Albán tolvajokat füleltek le Budapesten

Elfogta a rendőrség azt a három albán férfit, akik a fővárosban kilyukasztották egy svájci mikrobusz hátsó kerekét, majd elterelték a mikrobuszban ülők figyelmét, és ellopták értékeiket.

mti

A rendőrök szerdán a Keleti pályaudvarnál figyeltek fel a három férfire, akik kiszúrták egy svájci rendszámú mikrobusz hátsó kerekét. A bűnözők követték a mikrobuszba beszálló házaspárt, majd a Hungária körúton egy cseh rendszámú gépkocsiból leintették őket, és felhívták a figyelmüket a kerék defektjére.

A mikrobusz vezetője és utasa kiszállt a gépkocsiból, hogy megnézhessék a sérülést, ekkor két elkövető magyarázni kezdte a sértetteknek, hol találnak gumiszerelő műhelyt. Harmadik társuk a sértettek figyelmetlenségét kihasználva ellopta a mikrobuszból táskáikat, bennük személyes iratokkal, készpénzzel, bankkártyákkal, fényképezőgéppel együtt. A bűncselekmény elkövetése után az elkövetők továbbhajtottak a Hungária körúton.

A rendőrség még aznap, a XIV. kerületben elfogta a tolvajokat, és őrizetbe vette őket. Az ellopott értékek hiánytalanul előkerültek.
A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy már korábban is követtek el hasonló módszerrel bűncselekményeket.

A három férfi közül az egyik nem volt ismeretlen a nyomozók előtt: tavaly áprilisban már eljárás alá vonták, és a férfi 9 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetben, végül lakhelyelhagyási tilalom hatálya alá került.

A BRFK tájékoztatása szerint 2007-ben összesen 31 – hasonló módszerrel – elkövetett lopás történt a fővárosban, ezek közül húszat derítettek fel a nyomozók. Idén eddig tíz esetben fogtak el gyanúsítottakat.

Ezek is érdekelhetik