Hírek

2008.10.10. 10:28

Gyurcsány délután egyeztet a frakcióvezetőkkel

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke pénteken délután tájékoztatást ad a frakcióvezetőknek a pénzpiaci válság kapcsán kialakult helyzetről a parlamentben

mti

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke pénteken délután tájékoztatást ad a frakcióvezetőknek a pénzpiaci válság kapcsán kialakult helyzetről a parlamentben - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel.

Daróczi Dávid elmondta: a 17 óra órakor kezdődő megbeszélésen konzultálnak arról is, milyen lépésekre van szükség annak érdekében, hogy a pénzpiaci válság a lehető legkevésbé érintse Magyarországot.

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter péntekre hasonló megfontolásból már összehívta a Gazdasági Együttműködési Fórum tagjait.

A szóvivő még csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormányfő jövő keddre is megbeszélést kezdeményezett a nemzetközi pénzügyi válság kapcsán meghozandó intézkedésekről a parlamenti pártok frakcióvezetőivel, az Országgyűlés érintett bizottságának az elnökeivel, valamint a pénzügyi-gazdasági szféra meghatározó érdekképviseleteinek vezetőivel.

Azon a megbeszélésen arról lesz szó, hogy a kibontakozó nemzetközi pénzügyi válság miatt milyen konkrét lépéseket kell megtenni, hogy az Magyarországot a lehető legkevésbé érintse.

Daróczi Dávid azt mondta, Gyurcsány Ferenc a megbeszélésen konkrét intézkedésekre is javaslatot tesz, és azt kéri a meghívottaktól, hogy amennyiben ez lehetséges, ők is hozzák magukkal javaslataikat.

Ezek is érdekelhetik