Hírek

2008.10.21. 12:09

Mindenki a Lex Mol módosítása mögött

Valamennyi párt támogatta a „Lex Mol” módosítását a parlamentben.

mti

Avarkeszi Dezső, az igazságügyi tárca államtitkára felszólalásában elmondta: a módosítás célja az Európai Bizottság által megalapozottan kifogásolt rendelkezések hatályon kívül helyezése. Ez elősegítheti a bizottság Magyarország ellen tavaly novemberben indított kötelezettségszegési eljárásának megszüntetését. A kisebb korrekciók az Európai Bizottsággal kötött kompromisszum eredményei, amelyek nem veszélyeztetik a törvény eredeti célját, vagyis a magyarországi stratégiai vállalatok ellenséges felvásárlásának megakadályozását.

A kormány hatályon kívül helyezi azt az előírást, ami a befolyásszerzés feltételévé teszi, hogy az ajánlattevő vállalkozás közgyűlésének a tranzakciót előzetesen jóvá kell hagynia. Emellett elrendeli, hogy a magyar államnak 2009. május 31-ig vissza kell hívnia a Magyar Energia Hivatal által jelölt megfigyelő személyeket a stratégiai jelentőségű vállalatok vezető testületeiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!